dinsdag 24 oktober 2017

Sporten met Eef deel 3

He bah, een sloffe wind. Dat voorspelt weinig goeds voor vanavond. Ik had alvast mijn duikbril tevoorschijn gehaald en de glazen met moed, beleid en trouw in de Glassex gezet.

Afijn onze bendeleider had de groepsapp aangemaakt dus het gekakel kan nu ook in digitale vorm zijn voortgang hebben.

Nadat de bende van ellende zich verzameld had vertrokken we, op naar No Pain No Gain. We begonnen aan illegale praktijken. Elegant over een spekglad hekje geklommen. Dat was, gezien mijn omvang geen sinecure. Waar ik een grapje van maakte was van binnen een ware hel. Ach ja, toch maar doen.

We gingen een soort van parcours doen in tweetallen. Zwangerschapsgymnastiek was er niets bij. Er werd gepuft en gezwoegd. We gingen weer planken, opdrukken en lunches maken. Neen dat waren geen broodjes gezond of een salade niçoise.

Daarna moest heel het zooitje ongeregeld het hekje weer over. Dat alles is zonder doden of gewonden geschiet. En hup, in looppas de wijde wereld in. "Van je hela hola hou er de moed maar in!"

Onze bendeleider vond dat we vandaag ons eens goed in het zweet moesten werken. We gingen onze al dan niet (klap) kuiten trainen. Werden we al zwoegend en zwetend op de gevoelige plaat gezet. Het was dat er brandnetels stonden anders was het voor mij "duuk'n in de struuk'n" geweest.

Afijn, daarna mochten we zo snel als we konden de trap op en in stevige pas tot het einde van het fietspad lopen. Echt iets voor mij. Stikdonker, zie geen klap. Ik zag mijzelf al eindigen op de EHBO, waar ze ook dit keer angstvallig hun adem inhielden.

Hadden we een stuk gemarcheerd, mochten we voor windmolen oefenen. We konden weer terug lopen maar nu zo snel als je kon, niet rennend, met zwaaiende armen. Daar gingen we hoor, de karavaan met de meest sportieve mensen voorop. In de kopgroep werd er heel wat afgekletst. Echt wel!

Nou, daarna was het tijd voor een dijk van een afsluiter. Het rubber werd weer tevoorschijn gehaald en rond de enkels gespannen. We gingen weer een mieters potje elastieken. Ditmaal werd er een beroep gedaan op de coördinatie. (Wat is dat?!) We hebben nog een balansoefening gedaan. Je hebt Heel Holland Bakt maar dit was Heel Holland Elastiekt.

Om daarna in parade weer terug te keren naar de praktijk. De derde ronde was tof. Wel zwaarder dan de 2e maar ach. Volhouden en Brinta eten en dan komt alles goed.

Een moedig bendelid groet u!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...