dinsdag 3 juli 2018

Sporten met Eef 25

Hallo beste lezers,

Vandaag was het gillend heet. Een LP opgezet van Mary Dresselhuys. Dat kwam zo, ik had een paar van die joekels van bromvliegen in huis. Raam open gezet en daar gingen ze hoor. Heb ze nog vriendelijk nagezwaaid.

Goed, het sporten. We sjouwen met ons allen zo richting de vakantie. Gaat u nog weg? Ik ga naar Barneveld voor het WK kip kluiven dus dan moet je wel top fit zijn. Daar werd vandaag weer aan gewerkt. De platte ladder ging mee, een bal, twee stukken latex en de kegeltjes.

Over ladders gesproken, ik liep laatst onder een ladder van een glazenwasser door. Dat moet je niet doen! Voor je het weet ben je een verzopen kat. Beter verzopen dan bezopen. Volgens mij kunt u van ons sportladdertje nog niet echt goed hoogte krijgen of wel?

Daar had je ons lopen. Een gezellige karavaan op weg naar de eerste ronde. De hellingproef en ren je rot. Het ene duo mocht de hellingproef ondergaan door in kleine trippel pasjes de helling te trotseren en het andere duo holde van kegeltje naar kegeltje.

Daarna wisselen. Om in WK-sferen te blijven. Hierna werden de oefeningen aangepast en waren wij wel opgewarmd. Iet wat buiten adem gingen we verder. Dus introduceerde ik de Beter Ademen met Annemarie methode. Rustig inademen, effe vasthouden en dan weer rustig uitademen. Niet van dat oppervlakkige gedoe.

Lekker wandelen mensen. Waren we opeens een bendelid kwijt. Paniek, paniek! Bleek ze een bekende te zijn tegen gekomen die ze in geen tijden had gezien. Goh, ik kwam onlangs iemand tegen die ik nog nooit had gezien. Gelukkig voegde ze zich snel weer tot de bende van ellende en was het tijd voor de tweede ronde.

U had ons moeten zien mensen. Souplesse, doorzetten, puffen, niet opletten, zweten en onze bendeleider zorgde voor de joie de vivre. Nadat de firma klaag en steun dacht alles gehad te hebben kwam het ergste. Sorry Florianucie we zullen je nooit meer plagen als je hebt verloren met de hockey of dat je goal werd afgekeurd. Volgende keer zullen we je komen aanmoedigen. Als de arbiter jou dan benadeelt roepen we dingen als: schavuit! schobbejak! Heb je twee glazen ogen?

We moesten ons op een soort van bankje opdrukken. 15 keer. Bam bam bam. (nee het is geen 3 uur) daarna een soort oefeningen voor de kipfilet. O mensen. Als je dan denkt dat je onze bendeleider om de tuin kan leiden... dan komt u van een hele koude kermis thuis.

Het was weer ouderwets zweten, gezellig en kletsen. Het was ook een blijde gebeurtenis want we waren 5 minuten over tijd. Oh, ja, oh! Gelukkig hoefden we niet te vrezen voor een prent. Het was geen koopavond. Het water dat ik had meegenomen had ondertussen het kookpunt bereikt maar gelukkig konden we in de praktijk een bekertje ijskoud water tappen.

Volgende week de laatste training van dit seizoen. :( de vakantieperiode breekt aan.

Bedankt voor het lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op de thee bij de dominee #25

 Het is triestig weer. Miezerregen en niet uitgesproken warm. Met de leenauto naar Wierden! Tieske ophalen voor een wandeling en daarna babb...