zondag 20 augustus 2017

Kut smeris!

Stel je wordt 18 en je wil bij de politie, door jeugdigen en mijzelf ook wel de 'popo' genoemd. Dan doe je dit toch omdat je jouw steentje bij wil dragen aan de veiligheid? Dan doe je dit toch omdat je passie voor het vak hebt? Dan doe je dit toch omdat je wil dat de omaatjes gewoon met hun hondje over straat kunnen? Dat het geen parkeerchaos wordt bij scholen?

Ik kan me niet voorstellen dat je moedwillig kiest om vernederd te worden, uitgescholden te worden, te worden bespuugd of zelfs slachtoffer te worden van geweld? Want, zo stellen sommigen, wanneer dit een agent overkomt dan is dat part of the job.

Huh? Het is dus normaal dat je een politieagent slaat? Uitscheldt voor kankerlijer o.i.d. bespuugt, mishandelt enz? Dat rechtvaardigt dit walgelijk gedrag van sommige burgers? Mag een agent daarom geen emotioneel verhaal posten nadat hij/zij angstige momenten heeft beleefd en dat graag kwijt wil aan de soms genadeloze populatie?

Mensen stellen ook dat politieagenten geilen op het uitschrijven van boetes. Ook weer een sprookje om hun eigen gedrag te rechtvaardigen. Als men nou parkeert in de daarvoor bestemde vakken, of zich aan de snelheid houdt dan kan de politie inderdaad doen waar ze ook voor bestemd is. Boeven vangen!

Controleert de politie op snelheid bij scholen, dan is iedereen boos, gebeurt er een ongeval dan is weer iedereen boos want de politie controleert nooit. Snapt u het nog?

Ik las onlangs misselijkmakende reacties onder een artikel over wat politiemensen met PTSS kosten. Op de eerste plek lijkt mij zo een artikel niet relevant en op de tweede plek, wat wil men met zo een artikel bereiken?

De mensen die reageren met teksten als "hadden ze dit beroep maar niet moeten kiezen" snappen niet dat het niet normaal is wat politiemensen dag in dag uit moeten doorstaan, Dat deze mensen hun vak jaren en jaren met moed beleid en trouw hebben uitgevoerd, tegen muren zijn opgelopen maar steeds vanuit het besef dat zij de wereld een stukje beter en veiliger konden maken. Verdienen zij het dan om aan PTSS te lijden?

Misschien moeten mensen eens gaan beseffen dat als er niemand meer voor het vak van politieagent kiest het einde pas echt zoek is.

O en de volgende keer dat je een agent uitscheldt.... realiseer je dan even dat deze beste man of vrouw net iemand heeft moeten reanimeren, dat deze persoon misschien net aanwezig was bij de uithuisplaatsing van een kind, dat hij zij net de aangifte heeft opgenomen van een meisje dat is verkracht, dat hij zij net als eerste ter plekke waren bij een verschrikkelijk verkeersongeval. De keerzijde van hun vak maar waar zij zich wel met hand en tand voor inzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...