vrijdag 17 februari 2017

Schaap heeft iets ingevuld

Ik heb de stemwijzer ingevuld. Resultaat? Ik moet op 50+ stemmen. Het enige dat mij aan 50+ refereert is mijn kledingmaat. Om eerlijk te zijn vind ik de stemwijzer best karig. Hoe kan je nou op basis van 30 vragen ontdekken welke partij het beste bij je past? 

Zo heb ik bijvoorbeeld een atheïstische inslag. Is het dan niet gek om op het CDA, de Christenunie of de SGP te stemmen? Ja dus! Zeker omdat ik van mening ben dat kerk en staat gescheiden moeten zijn. 

Tevens kan je de stemwijzer beïnvloeden door partijen buiten beschouwing te laten. Uiteraard deed ik dat door Denk en Artikel 1 te elimineren van de resultatenlijst. 

Ik miste nog een aantal aspecten die ik heel belangrijk vind. Zoals ons politieapparaat. Ik ben van mening dat er meer geld gestoken moet worden in ons politieapparaat voor de veiligheid van onze samenleving. Ook al zijn we een holistische samenleving, toch is er dreigende terreur. Kijk naar de landen om ons heen waar aanslagen zijn geweest. Is ons land wel opgewassen tegen terreur? Daar is mankracht en expertise voor nodig. Dus pecunia! 

Daarnaast waren de vragen voor de hand liggend en sommige zelfs iet wat overbodig naar mijn mening. Dat er geïnvesteerd moet worden in defensie lijkt me logisch, mede door de huidige stand van zaken. Onze veiligheid is niet meer zo vanzelfsprekend. 

Het is en blijft lastig. Zo vind ik dat je als gemeente strafbaar gesteld moet worden wanneer je illegalen opvang biedt. Misschien hard maar wanneer je het land moet verlaten dan moet je gaan. Nederland is geen filantropische instelling. Zolang mensen weten dat je in ons land rustig illegaal kan zijn dan wordt het probleem niet opgelost. 

Nog een belangrijk geheel wat ik miste "flora en fauna" een niet te missen onderwerp lijkt me. Mega-stallen, behoudt van natuur, investering in duurzame energie... het was allemaal niet terug te vinden op de stemwijzer. 

 Kortom, de stemwijzer is voor mij een dikke vette faal! 

 

1 opmerking:

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...