dinsdag 30 oktober 2018

Sporten met Eef deel 29

Dag leu,

Uw verslaggeefster is geblesseerd. Zo. hoep, van een traptrede gesukkeld op Malta en toen klapte mijn voet dubbel. Au ja!

Dus de bootcamp zit er voorlopig even niet in. Gelukkig hebben we de Graven Esch soos nog. Beter bekend als de zaaltraining. Een bijzonder leuke bezigheid. Naast sporten wordt er ook volop gekletst en geroddeld. Wilt u op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes/roddels? Dan hoeft u niet meer naar de kapper maar kom gezellig bij ons trainen.

Afijn, Erik de man van de hippe sokken, tracht elke week het zooitje ongeregeld in goede banen te leiden. Onze dappere Viking in wording houdt er met zijn humor de stemming wel in. Tenzij het over voetbal gaat. Kom dus gerust in een shirt van Heracles Almelo! Of beter niet.

Het is binnen (goh, no shit Sherlock) dus op je buik in de herfstbladeren duiken, dat hoeft niet. De Alpenroute in de parkeergarage hoeft u ook niet af te leggen. Push-up's doen op een kliedernat en koud bankje ook niet. Eef, mis je de bootcamp niet? Aber jawohl! Want de bootcamp is natuurlijk ook hartstikke leuk. Alleen met zo een mank landingsgestel kom je niet ver.

Iedereen traint met behulp van een pasje. Pasje in het apparaat en de oefening staat voor u klaar. Ik train trouwens zonder pasje. Mien hier heeft al veel ervaring met fitness dus elke week stippel ik mijn eigen programma uit. (ja ssssst recalcitrant ik weet het.)

Tijdens het trainen hoeft u niet van de dorst te vergaan want u kunt een vers glas ijskoud gemeente bier tappen. Van alle gemakken voorzien daar.

Daar houd ik me dus momenteel mee bezig. Zaaltraining. Sjorren aan gewichten, mijzelf dubbelvouwen ten behoeve van de buikspieren en de rugspieren. De voetbal bespreken met Erik en laatste nieuwtjes over de schoolgaande jeugd aanhoren. Of een discussie starten over maatschappelijke speerpunten.

Een uurtje algemeen vermaak op een laagdrempelig niveau. Hier staan geen kleerkasten voor de spiegel 300 kilo te pompen. Hier zie je geen fitgirls een vogelnestje maken met hun eigen ledematen, geen hipsters die met golvend haar 10 kilometer op de loopband galopperen. U kunt dus gerust op een laag niveau beginnen.

Men helpt elkaar als u denkt: Allememachies hoe moet dit?!

Stukje sportiviteit en een stukje gezelligheid. Als u een doos gebak/koekjes meebrengt wordt er nog voor koffie en thee gezorgd ook. Een feestje? Daar zijn ze bij de Graven Esch altijd voor in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op de thee bij de dominee #25

 Het is triestig weer. Miezerregen en niet uitgesproken warm. Met de leenauto naar Wierden! Tieske ophalen voor een wandeling en daarna babb...