dinsdag 19 december 2017

Sporten met Eef deel 7

Tragisch nieuws. Heden de laatste training van het jaar. Met een iet wat melancholisch gevoel en een stoffig kerstliedje op de radio spoedde ik me richting de praktijk. Oerend hard door de bocht want het was al bijna 19:00. Zoef de haas was er niets bij.

Afijn we deden onze knipperlichtbandjes weer om en de kudde kon vertrekken. Jottem! Gezien de sloffe wind besloot onze bendeleider om weer naar de parkeergarage te gaan. Uiteraard deden we onderweg nog wel wat oefeningen. Te beginnen bij het traditionele tikkertje. Dat dit nog geen olympische sport is, is mij een raadsel.

Na deze folklore gingen we ons landingsgestel trainen. Trillende hammetjes mensen. Helaas ontbraken er ook een paar bendeleden. Onze twee kwebbeltantes bijvoorbeeld. Vormen altijd de kopgroep en brengen heel wat gezelligheid mee.

In de parkeergarage meldde onze bendeleider ons eerst aan. Gezien de vorige keer de gevestigde orde wilde weten wat wij daar kwamen doen. Zoals verwacht was ook deze keer de bergetappe onderdeel van het programma "Go with Flo" Dat wekelijkse onderhoud aan het landingsgestel begint wel zijn vruchten af te werpen.

Sommigen waren vandaag in optima forma en draafden de bergpas op alsof er aan de finish een pot goud stond. Anderen waren minder optimistisch en hielden hun eigen tempo aan. Onze bendeleider stond ons als een volleerd cheerleader, zonder die zwaaidingen, ons aan te moedigen. Wat een held.

Aan de top van de berg mochten we onze buikspieren trainen. Het gezucht en gepuf kon beginnen. O, we hebben ons ook nog in IKEA-sferen gewaand want we mochten planken. Voor de noobs onder ons, dat is je lichaam in een horizontale positie brengen en zo stil mogelijk houden mét alle spieren aangespannen. Zwaar man!

Omdat één van onze bendeleden iets had gebakken wat voldeed aan de eisen van Sonja Banketbakker gingen we weer terug naar onze thuisbasis. De dame in kwestie had een kerstbrood gebakken en dat smaakte goed. Daar had ze echt haar best op gedaan. Zodoende sloten we het jaar met elkander gezellig af.

Notitie voor onze bendeleider: Super bedankt voor de toffe trainingen. Je bent echt een topper, en nee niet zo eentje in een glitterpakje met een castratenstemmetje. Tof hoe je telkens weer iets nieuws verzint en ons weet te motiveren en enthousiasmeren.

Lieve lezers, dit is de laatste sportblog voor dit jaar. Niet getreurd, in het nieuwe jaar komen ze er weer aan. Bedankt voor het lezen en tot gauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...