dinsdag 8 september 2015

VN vs (ouderen)zorgHet zou ons land sieren als men zich net zo hard inzette over het lot van onze ouderen als over het lot van elke vluchteling die ons land binnenkomt. We maken ons drukker om dat gezeik over zwarte Piet en een bende linkse moraalridders die zich daardoor klaarblijkelijk benadeeld voelen. Hoe is mij echter een raadsel want volgens mij wordt zwarte piet door Sint Niklaas niet als slaaf gebruikt maar dat terzijde.

Er zijn binnen de (ouderen)zorg heel veel schrijnende gevallen die niet eens het nieuws halen. Heel af en toe verschijnt er een berichtje over hoe dramatisch het is gesteld met de ouderen zorg. Echtparen die al jaren en jaren samenzijn worden uiteen getrokken want het is te duur en bla bla bla. Mensen die verpieteren in een verzorgingstehuis omdat er niemand op bezoek komt en de verpleging geen tijd heeft om er even mee om te tutten. Mensen die eigenlijk in een verzorgingstehuis horen te zitten maar een te lage ZZP hebben met alle gevolgen van dien.
Daar doet het kabinet niks mee, het volk komt niet in opstand en zo blijft het bestaan dat deze mensen zo hun leven moeten eindigen.

Voor zwarte piet staan we te tetteren op het Malieveld. We bieden linkse malloten die hier over zeiken een breed podium! Wanneer is er een Pauwof een RTL Latenight die een podium biedt aan een verpleegster in de ouderenzorg? Wanneer krijgt hij of zij de kans om te vertellen dat het zo niet verder kan? Wanneer krijgt een begeleider die werkt binnen de GGZ spreektijd om te vertellen dat de nieuwe wetgeving omtrent de WMO ervoor zorgt dat sommige mensen tussen wal en schip belanden en daardoor op het verkeerde spoort? Die mensen, die worden gewoon straal genegeerd. Kennelijk te weinig sensatie. Zo een droeftoeter die over zwarte piet loopt te janken, dat veroorzaakt een hetze, daar kan schrijvend Nederland weer wat mee Te triest voor woorden en wederom doet het kabinet niets.

De zorgpremies gaan fors omhoog zodat het voor sommige mensen haast onbetaalbaar wordt. Allemaal beslissingen die kennelijk moeten om de staatskas liquide te houden. Echter voor een groep vluchtelingen wordt alles uit de kast getrokken want je zou maar in het negatief daglicht komen te staan bij de VN. Natuurlijk moet je de echte vluchtelingen helpen maar waarom wordt er voor deze doelgroep alles uit de kast getrokken en doet men niks ten aanzien van de zorg in Nederland? Waar blijven de schrijnende foto's van eenzame ouderen? Van een man die huilt omdat hij niet bij zijn vrouw kan zijn. Van een dame die vroeger altijd heel netjes en op chique was en nu uren met een natte doek moet zitten. Die foto's zie je niet. Doen deze mensen er dan niet toe? Deze mensen die ons land groot maakten. Ik vind dat bizar. Natuurlijk, nogmaals, moeten we die vluchtelingen helpen en begeleiden maar waarom, waarom wordt voor hen alles uit de kast getrokken wat voor de (ouderen)zorg onmogelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...