woensdag 15 juli 2015

Politie

In Nederland is het respect voor de hulpverleners en met name de politie net zo ver te zoeken als sneeuw in Zanzibar. Het is toch van de zotte dat alles wat zij doen breed wordt uitgemeten en vooral wordt uitgemolken door de media. Mensen een alibi verschaft om halve steden te slopen/plunderen. Je trapt ze gewoon in elkaar als je iets niet zint want daar wordt je toch amper voor bestraft. Zeker als meneer of mevrouw agent een wapenstok in je nek slingert. Nee, als het even meezit krijgt de agent in kwestie een berisping wegens buitensporig politiegeweld en kan jij als "dappere" burger nog een schadevergoeding krijgen ook.
Geweld tegen hulpverleners neemt steeds meer toe en wie treedt er tegenop? Conducteurs en/of machinisten die worden beledigt, uitgescholden, bespuugd of soms zelf klappen krijgen. Hier kan dat allemaal want het lijkt haast wel alsof daders hier meer slachtoffers zijn dan een stelletje losgeslagen hufters met een kronkel in de opvoeding. Als je in Kroatië een politieman op de foto wilt zetten of in Griekenland dan zorgt dat niet zelden voor een hoop heisa. Niet zelden word je dan gedwongen het SD-kaartje van je camera te wissen en soms krijg je zelfs een boete. Daar zijn ze niet zo tolerant met mensen die menen dat de politie een lachertje is of wat dan ook. Ze gaan daar veel hardhandiger te keer.
Onlangs kreeg heel het politieapparaat nieuwe uniformen. Die zouden meer autoriteit uitstralen. Iemand daar al iets van gemerkt? Zo lang ze nog altijd niets mogen en alles wat ze doen onder de loep wordt genomen heeft dat weinig zin. Staat wel leuk maar je hebt er niks aan. Al trek je ze een harnas aan of een pak van Iron Man.
Natuurlijk zitten er bij de politie ook enkele bonnenkloppers/droeftoeters maar die vind je overal. In de supermarkt, bij de bank, bij een kledingzaak of bij de hengelspeciaalzaak.
Beetje jammer allemaal... en het ergste van al is, geweld tegen de politie dat zie/hoor/lees je amper want ach... hoe interessant is dat nou?
Zucht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...