dinsdag 28 november 2017

Sporten met Eef deel 5

Na twee weken vakantie en één keer ziek zwak en misselijk te zijn geweest was het vandaag weer tijd om aan te sluiten bij de bende. In de tijd dat ik met vakantie ben geweest is de temperatuur wel gedaald, het geen dat onze bendeleider zeer betreurt.

De sportzusjes kwebbel en kwebbel waren vandaag helaas niet voltallig aanwezig. Wel maakte iemand anders haar spetterende comeback en sloot een nieuwe deelnemer aan.

Om de draad niet kwijt te raden mochten we van onze bendeleider een touw uitlaten. Zo een grote zwarte. Als een soort sekte liepen we met een groot touw over onze schouders, nog net niet in polonaise door Almelo. Het feest begon bij de kerk. Nog even en er worden hosti's bij geserveerd. Het was tijd voor de warming-up dus het touwheisen voor dummies kon beginnen. In de wave wel te verstaan. Nu Oranje alweer niet naar een eindtoernooi gaat moeten we die wave toch ergens ten uitvoer brengen.

Zo kwam het dat we met het touw in de lucht paars aanliepen, dat we onze spierballen moesten laten zien en dat ons landingsgestel weer flink werd getest. Na de eerste oefeningen gingen we in colonne door naar de volgende plek om ons uit te leven.

Zo gingen we ook nog lunches doen. Zo een oefening waarbij ik steevast er achter kom dat ik een evenwicht van een natte beschuit heb. Oef! Ondertussen kwamen we aan bij het stadhuis waar we weer een Marvelshow gingen opvoeren door superman na te doen. Moesten we dat touw ook nog optillen én alles strak en in balans houden. Een mens wordt van minder overspannen.

Samen met een ander bendelid kreeg ik een andere oefening toen we iets moesten doen wat ik qua hand niet kon. Dus zwaaien met die beentjes en niet omkukelen omdat je achterom keek. We kregen op de achtergrond gezelschap van wat jongelui die onze oefening met de squads meededen. Alleen zonder touw. Dat touw moest natuurlijk ook weer terug naar de praktijk dus daar gingen we weer.

Touw over de schouders en hup de straat oversteken. Onze bendeleider waande zich in de rol van een klaarover om zodoende het verkeer tegen te houden. Anders werd het zo een zooitje.We moesten ook nog oppassen dat we met touw en al ons niet om een lantarenpaal slingerden omdat de ene helft links voorbij de paal gaat en de andere helft rechts.

Het was weer een leuke avond. Onze bendeleider was content. Wij ook. Hij hoopt stiekem dat we morgen allemaal vergaan van de spierpijn. Nou ja zeg. Actieve klantenbinding?

Op naar volgende week! Wisten jullie dat je binnenkort ook op de donderdag kan komen trainen?  Kijk op: https://www.fysio-gravenesch.nl voor meer informatie.

Dit was hem weer beste lezers, tot de volgende ronde.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...