zaterdag 4 januari 2014

Pepper

Datingsites. een bijzondere wereld waarin je van alles beleefd. Ik schreef mij onlangs in op Pepper. Een moderne website die overal reclame maakt. Ook ik ben niet van steen, dus besloot de stoute schoenen aan te trekken en op jacht te gaan. Dat klinkt altijd heel spannend of heel fout. Echt op jacht ben ik niet, hoewel anders zou doen vermoeden. Ik heb mijn dobber uitgegooid in de visvijver van Pepper en ben benieuwd welke vissen er zullen happen. Tot nu toe alleen nog vreemde eenden. In mijn bijt heel vreemde eenden. De ene was meteen uit op de voorplanting. De andere vroeg mij om te trouwen. Meneer kende mij amper, had geen idee van wie ik ben maar wilde trouwen. Waarschijnlijk was het late uur hem naar de kop gestegen. Misschien is zo een keurslagergedoe wel niet de manier om de juiste partner te vinden. Misschien moet je deze wel onverhoopt pardoes tegen het lijf lopen.

Dat je een pond nootjes staat af te rekenen op de markt of net een haring naar binnen laat glijden. Dat je een bandenplakset afrekent bij de fietsenmaker of dat je zo tegen iemand opbotst bij de Praxis of de Gamma. Dat je in de file staat en eens om je heen kijkt of dat je reddeloos verloren met een platte band langs de autosnelweg staat en hij je komt redden. Misschien is het wel in de kroeg terwijl je een biertje staat te hijsen en, om je een houding te geven, aan het whatsappen bent met niemand.

Waar kom je nou eigenlijk de liefde tegen? Sommigen in de bus, anderen in de kroeg en weer anderen weten toch de juiste vissen te vinden in de visvijver van de datingssites. Hoe doen ze dat? Welk aas gooien ze uit? Bij de duikvereniging of bij de scouting? Bij het koor of tijdens het klootschieten? Wie zal het zeggen?

Het een wonderlijke wereld is het wel, dat daten en zoeken naar een partner. Mannen die over hun piemel beginnen en vooral hoe behendig ze daarmee zijn. Mannen die vertellen op welke basale wijze ze je willen pakken en weer anderen die meteen willen weten wat voor een vlees ze in de kuip hebben. Min of meer de platvoerse oer mannen die hun driften nastreven in de hoop een wijfje te vinden die ze mee kunnen sleuren hun hol in. Van die venten met berenvellen om hun lijf en een knots in de handen. De primitievelingen.

Zo zal het altijd zijn vrees ik... het blijft een kwestie van geluk. Geluk dat je de juiste, wie dat ook zijn mag, tegen het lijf loopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...