woensdag 7 januari 2015

Schipbreuk

"In my heart I know I failed you
But you left me here alone."


"Nog nooit was de angst voor de afwijzing zo groots en meeslepend, alsof het door een roofdier mee de grot in werd gesleurd en werd verscheurd aan 1000 stukken"

Ze staarde over het water, het rimpelde, golfje voor golfje trok aan haar voorbij. In haar hoofd hoofd denderde het voort, de sneltrein die onbestuurbaar was geworden. De remmen versleten, hij koerste de inktzwarte nacht in, sneller en sneller. Ze verbeet haar tranen en gooide een steen in de golven. Het patroon werd abrupt doorbroken en zo voelde het ook een beetje. Dat ene telefoontje had alles in de war gebracht, ze stond tussen complete vertwijfeling en zoekend naar het juiste antwoord in.

Ze liet zich in het gras vallen en staarde naar de grijze hemel. Een dicht wolkendek had samen gepakt en weldra kwamen daar de eerste druppels. Waarom?! Ze wilde weten waarom maar ergens wist ze het wel. Ze kon dit niet, niet nu niet op dit moment. Het was als zout in open wonden, het was als een deur die voor haar neus werd dicht gesmeten, hermetisch gesloten voor altijd. Ze sloot haar ogen en voelde een dikke brok in haar keel, was dit het nou? Was dit waar ze het mee moest doen? Waarom voelde dit als een enorme afwijzing?

De regen viel in ragfijne druppels gestaag uit de lucht, het was koel en haast sereen. De stilte was oorverdovend tot een eend snaterend de stilte doorbrak. Ze moest er met hem over praten maar snapte hij haar wel? Kwam dit nog goed? Was dit waar ze het vanaf nu mee moest doen? Waar was de veiligheid van zijn sterkte armen? Waar was de veiligheid van zijn zorgzaamheid? Was dit de nieuwe koerst die hij ging varen en waarbij zij of mee mocht varen of achterbleef in de haven, de gehavende haven waar de meeste schepen reeds waren verbrand?

Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Ze wist het gewoon even niet meer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...