vrijdag 7 april 2017

Daar gaan we weer

Hallo lieve lezers.

Ik blijf het fascinerend vinden dat mensen bij elk politieoptreden schreeuwen dat het niet deugde. (m.u.v. het politieorkest) Gisteravond vonden er in Enschede apocalyptische taferelen plaatst nadat vak P, het vak van de harde kern, werd ontruimd.

De stadionspeaker was hiervan zo perplex dat hij zich vergistte en omriep dat heel het stadion moest worden ontruimd. Er ontstond toen logischerwijs tumult.

Afijn vak P werd ontruimd maar dat ging niet zonder slag of stoot. Stel je voor, je zal eens doen wat er wordt gevraagd. Nu kan je stellen dat de timing van heel deze actie wellicht niet heel slim was.

Vervolgens brak de pleuris uit. Er werd met stoelen gegooid en zelfs, hoe ironisch, een stalen ros. Een politieagente viel van haar paard en vervolgens diende ze als boksbal. Op internet is de verbijstering groot en de 1312's en de ACAB's vliegen je om de oren.

Zo was op een filmpje te zien dat een jongen ondersteboven werd gelopen door een aanstormend paard. (!!!) Even voor mijn beeldvorming, massa's mensen zijn op de vlucht, je hoort aanstormend hoefgetrappel en je blijft staan? Sowieso, wat doe je daar tussen de relschoppende lieden.

De persconferentie, die ik bijzonder summier vond was ook een bron van platte en basale commentaren van Twense boosmensen. Zo werd met vrouw Knol (we blijven in de sfeer van Twente) aangevallen op haar uiterlijk. Alsof dat iets zegt over haar capaciteit. Het optreden van de burgemeester vond ik tenenkrommend. Op de één of andere manier kwam hij bijzonder arrogant over. Pfff.

Wat is dat toch met sommige groeperingen dat ze overal tegen moeten zijn en bij het minste of geringste gaan matten? Met z'n allen knallen tegen de gevestigde orde. Hoezee.

Ik blijf het ook frappant vinden dat er mensen zijn die denken dat de popo die voor hun plezier doet. Zo wist één simpele ziel zelfs te stellen dat de ME dit zelf had georganiseerd om eens te kunnen oefenen. Serieus? Moet ik lachen of moet ik medelijden hebben.

Van de week postte een agent, ouwe rot in het vak, een berichtje dat hij zijn tranen niet kon bedwingen nadat hij een twee maanden oude baby tevergeefs had gereanimeerd. Hoezo bastard?

Als die politiemensen, want het zijn tenslotte mensen, hoopten allemaal dat ze weer thuis zouden komen. Zij handelden in opdracht en stonden midden in een soort van slachtveld. Een paard dat een been verstuikte, agente in het ziekenhuis om over de schade nog maar te zwijgen.

Is het dan echt zo moeilijk als men je vraagt te vertrekken dit ook gewoon te doen? Ik snap best dat de timing bijzonder ongelukkig was. Dat je het optreden wellicht buiten proportie vond ten aanzien van de drugsvangst en het geringe aantal mensen dat is gearresteerd maar blijf wel realistisch.

Fijn weekend mensen het wordt lekker weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...