woensdag 11 januari 2017

Vijfje deel 2 - Het homohuwelijk

Dag lieve lezers, zoals jullie weten schrijf ik verhaaltjes waar in 5 door jullie gekozen woorden voorkomen. Deze keer gebruikte ik de woorden van Dan the Man!

Vingerhoedje, keukentrapje, kaasschaaf, vissenhaakje, homohuwelijk

KLAZINAVEEN - In Klazinaveen werd deze week het eerste homohuwelijk voltrokken. 

Gans het dorp rukte uit om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken. Mark en Tim stapten vandaag in het huwelijksbootje. Wij van omroep Kats Mooi waren natuurlijk erbij om voor u verslag te leggen. 

Tim wist ons te vertellen dat hij Mark had ontmoet op de spoedeindehulp. Tim had namelijk een vishaakje in zijn voet. Hij was er pardoes op gaan staan. Met lichte blosjes bekende hij dat naaktvissen beslist zijn nadelen had. 

Mark gniffelt "ik moest jou verzorgen, althans dat was het plan want toen kwam er een kaasschaafgewonde binnen die zo bloedde dat je pats boem tegen de vlakte ging" 

Het stel lijkt er gemoedelijk op terug te zien. Tim "Mark is soms ook onhandig hoor, pas geleden stond hij de ramen te wassen en opeens zie ik hem in slow-motion met keukentrap, emmer en al zo in de bosjes verdwijnen" 

Bij de plechtigheid waren vele genodigden aanwezig. Zoiets had Klazinaveen nog niet eerder meegemaakt. Een van de bewoners vroeg schoorvoetend of wij Klazinaveen belachelijk zouden maken opdat Herman Finkers dat ook al eens deed. Wij zijn de beroerdste niet dus daar werken wij gaarne aan mee.  

Het eerste homohuwelijk werd een feit. Terwijl veel inwoners met de trekker weer naar huis gingen, gingen Tim en Mark in besloten kring hun feestje vieren in café De Vingerhoed. Dit café heet zo omdat de uitbaatster al 32 jaar vingerhoedjes spaart. Wie er eentje voor haar meebrengt die ze nog niet heeft, die krijgt een gratis pintje. 

Wij hebben het woeste wilde feestgedruis verlaten en gingen met paard en wagen weer naar de bewoonde wereld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is een beest

"Die Nacht öffnet ihren Schoß Das Kind heißt Einsamkeit Es ist kalt und regungslos Ich weine leise in die Zeit" Depressie is ...